běh naděje závěrečná zpráva

27.09.2014 21:26

Závěrečná zpráva BN 2014 

Letošní ročník proběhl v podstatě podle programu a podle dosavadního ohlasu zřejmě dobře.
Napřed čísla:
Z naší obce jsme napočítali cca 27 účastníků, celkem bylo kolem 80 účastníků akce-většina i běžících. V občerstvení se prodalo 50 porcí masa a 40 porcí klobás, kolik se vytočilo piva a kofoly což iniciativně zařídil starosta místních hasičů, to nevím, ale přišlo velice vhod. Pochvaluji si, že mne napadlo veškerý program na rozdíl od předešlých ročníků, soustředit na jedno místo a jeden čas. Psi, koně, silácká soutěž, občerstvení, malování perníků, prodej keramiky, koloběžky a samozřejmě prodej na startu BN, takže každý se mohl věnovat tomu co ho právě zajímalo nejvíc, ale po očku sledovat i to vedle.
Startu a běhu se zúčastnilo 57 "přispívajících" účastníků, kteří zakoupením triček s logem BN, knížek, medu, medoviny, perníků atd. přispěli celkovou částkou na sbírku 6 155,- Kč.
Ostatní čistě finanční příspěvky byly 6 165,-Kč.
Z této částky přispěli během celého roku cca 4500,- korunami zákazníci včelařské prodejny, kurzisté a Zigalovi.
Všem velký dík. Jeden příspěvek přišel prostřednictvím Petry Holoušové až z Německa.
Takže celková částka odeslaná na účet BN do Prahy byla 12 320,- Kč. V předešlých ročnících se celková částka pohybovala kolem 8000,- Kč nejvíce.
Tady je na místě velice moc poděkovat Petře Holoušové a všem psím přátelům, kteří přijeli z Blanska a okolí podpořit tuto akci.
Dále velice děkuji Petře Dryšlové za ukázku s koňmi, Daně a Miloušovi za koloběžky, celé rodině Kašpárků za občerstvení, Milanovi a Martinovi Kučerovi za odvoz překážek na parkur, kamarádkám Aleně Chalupové(keramika) a Áje Kadlecové (perníky), těm zvláště za statečnost, protože to vypadalo až do poslední chvíle, že na nás spadne obloha, a samozřejmě všem, kteří se zúčastnili a přispěli dobrou náladou k příjemné atmosféře celé akce.
Akce se také zdařila proto, že jsme byli všichni moc hodní a specielně po dobu trvání celé akce nepršelo a svítilo slunce, tak že to bylo na plavky.
Jelikož jsem byla poněkud více roztržitá než obvykle, tak se omlouvám všem za poněkud kulhající moderování akce.
Těším se na příští ročník a doufám, že vy také
Eva Zigalová

P.S. Celou akci obětavě fotili Robert a Jana Matuškovi a je k vidění (nádherné fotky) na"rajčatech"kam se dostanete přes www.fenecekblansko/fotogalerie/Vilémovice běh nebo tak nějak